Установка і налаштування Buyme [інструкція]

Список розділів Скрипти Buyme — покупка за один клік

Опис: Свіжа версія — 1.3.5 (2013-12-23)

#1 Nazar Tokar » 25.09.2013, 12:26

Оновлено: 2018-03-10

Починаючи з версії 1.3.0 я перенесу інструкцію по установці скрипта Buyme в окремий пост і за мірою виходу нових версій або знаходження багів цей пост буде оновлюватися. В постах про нові версії буде список змін і посилання на інструкцію.

Настройка Buyme

Найсвіжіша версія — 1.4, скачати.

Отримавши свіжу версію на пошту, розпакуйте архів і завантажте його в кореневий каталог вашого сайту. Починаючи з версії 1.4, папка скрипта може розташовуватися в будь-якому місці вашого сайту.

В редакторі коду, наприклад, Sublime Text або Notepad++ (не блокноті) відкрийте файл /buyme/lib/send.php і вкажіть пошту або кілька адрес пошти, куди скрипт буде відправляти повідомлення:

Код: Виділити все
//адреса пошти для повідомлень
$to = "yourMail"; //кілька ящиків можуть перераховуватися через кому

Всі настройки крім смс-повідомлень і адреси пошти зберігаються в файлі js/config.js. У ньому можна вказати поля для форми, заголовок, назва кнопки. Вам будуть потрібні звідти такі змінні:

Код: Виділити все
var bmeData = {
 "caption.description": "Щоб оформити замовлення, заповніть форму. Протягом кількох годин з вами зв'яжеться менеджер і уточнить деталі замовлення, а також час доставки.", // опис у формі
 "caption.title": "Купити", // заголовок формы
 "caption.button": "Оформити замовлення", // напис на кнопці

 "caption.sending": "Відправка", // відправка
 "caption.error": "Заповніть всі поля", // Заповніть всі поля

 "txt.yes": "Так",
 "txt.no": "Ні",

// вкажіть назви полів через кому
// щоб додати textarea, перед назвою додайте мінус (-)
// випадає:! Назва! Варіант1! Варіант2 ...
// checkbox:? Питання

 "fields": "Ваше ім'я(Вкажіть ім'я), Телефон (Номер телефону)*, -Адреса доставки(Місто і адреса)*, !Доставка!Самовивіз!Кур'єрська доставка, ?Подарункове пакування",

 "template": "default", // template name (default)

 "license": "0", // ключ лицензії (можна купити на get.nazartokar.com)
 "showCopyright": "0" // показувати копірайт?
}

Зберігайте файл і переконайтеся, що на сервері відредагована версія. Це всі налаштування.

Налаштування sms

Інструкція з налаштування смс

Налаштування SMTP

Якщо листи з якоїсь причини не відправляються, ви можете налаштувати smtp-відправку.Інструкція з налаштування SMTP.

Установка Buyme

Коли файли завантажені, потрібно додати код для коректної роботи скрипта. Це робиться так: відкриваєте темплейт вашого сайту і в <head> додаєте рядок з викликом скрипта:

Код: Виділити все
<script type="text/javascript" charset="utf-8" src="/buyme/js/buyme.js"></script>

Не забудьте переконатися, що до цього вже був підключений jQuery версії не менш 1.4.4. Після цього потрібно відредагувати сторінку товару. Всі параметри товару повинні бути включені в блок з

Код: Виділити все
class='b1c-good'

Зверніть увагу: якщо ви оновлюєтесь до 1.4.0, то код на сторінці товару також потрібно оновити. Далі до назви товару потрібно додати:

Код: Виділити все
class='b1c-name'

А все додаткові поля (якщо вони потрібні) обробити таким чином: потрібному полю додаєте атрибут:

Код: Виділити все
data-bme="Ім'я поля"

Таким чином можна "збирати" такі типи елементів:

  • випадні списки (select)
  • Текстові поля (input type = "text")
  • Текстові блоки (textarea)
  • Чекбокси (checkbox)
  • Радіо-списки (radio)
  • Будь-які строчні і блокові елементи (p, div, span і так далі).

Назва поля скрипт візьме з атрибута data-bme, а значення - в залежності від типу елемента.

Якщо ви розміщуєте скрипт на сторінці з декількома товарами, кожен з товарів потрібно «обернути» блоком з класом b1c-good. Після цього збережіть всі налаштування, почистіть кеш, скрипт налаштований.

Налаштування кнопки

У тому місці, де ви хочете бачити кнопку для замовлення, додавайте такий код:

Код: Виділити все
<button class="b1c">Купити за 1 клік</button>

Не виходить?

Можливі помилки при установці я зібрав в одному пості.

Вот список основних проблем, що виникають при установці скриптів.
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#2 qwarfa » 27.09.2013, 13:28

Здравствуйте Назар. У меня такой вопрос, как изменить форму? А именно, выпадающий список сделать короче, а то он за рамки формы вылазит и как шрифт увеличить, а то вообще практически ни чего не видно, что написано.
1.JPG

Еще как изменить в самом верху синий цвет? Охото, чтобы callme и buyme были в одном стиле "default у callme" - классный!!!
И как изменить так же в верху повторение слова купить, оно почему то 2 раза пишется, да и хоть что я пишу, оно все равно повторяется 2 раз. Спасибо.
qwarfa
Репутація: 0
Повідомлення: 1
З нами: 5 років 5 місяців

#3 Nazar Tokar » 27.09.2013, 23:34

qwarfa, про "купить" — перезакачайте завтра вечером архив и обновите buyme.js, там небольшая неточность.

Стили меняются в /templates/default/style.css, рекомендую вам использовать firebug для Firefox или проверку стилей для Chrome, чтобы видеть названия классов и менять их в CSS.

Например, выпадающее поле называется .b1c-form select.
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#4 tutgood » 09.10.2013, 18:02

Мне необходимо отправлять скрытую копию при оформлении заказа.
в Buyme за функции электронной почты (email) отвечает lib/send.php

после
$headers .= "From: BuyMe 1.3.0 <".$from.">\r\n";

Я добавляю строку (скрытая копия)

$headers .= "Вcc: [email protected] \r\n";

И копия не уходит.
tutgood
Аспирант
Репутація: 2
Повідомлення: 17
З нами: 5 років

#5 Nazar Tokar » 10.10.2013, 00:54

tutgood, простое добавьте еще один адрес почты через запятую к основному, так разве не проще. Или вам необходима именно СКРЫТАЯ копия?

Если так, то делаете правильно.

Код: Виділити все
$headers .= 'Bcc: хх@хх.com' . "\r\n";
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#6 tutgood » 10.10.2013, 21:05

Назар,
    возможно чтоб название товара не отображалось на странице(видимо), но фигурировало в сообщении заказа?
    Возможно настроить скрипт, чтоб копия заказа уходила клиенту(видоизмененная, без ip и региона)?
    Возможно настроить скрипт, чтоб клиенту приходило письмо благодарности?
tutgood
Аспирант
Репутація: 2
Повідомлення: 17
З нами: 5 років

#7 Nazar Tokar » 11.10.2013, 09:51

tutgood написав:возможно чтоб название товара не отображалось на странице(видимо), но фигурировало в сообщении заказа?

Да, создайте блок, скрытый через CSS, в котором будет имя товара и класс для скрипта.

tutgood написав:Возможно настроить скрипт, чтоб копия заказа уходила клиенту(видоизмененная, без ip и региона)?

Конечно.

tutgood написав:Возможно настроить скрипт, чтоб клиенту приходило письмо благодарности?

Конечно :smile:
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#8 tutgood » 11.10.2013, 17:39

Назар,
так давайте запишем всё это для реализации в версии 1.3.1 ?
tutgood
Аспирант
Репутація: 2
Повідомлення: 17
З нами: 5 років

#9 Nazar Tokar » 11.10.2013, 17:59

tutgood, это существенно усложнит как скрипт, так и настройку. Если такое и будет, то в виде аддона.
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#10 tutgood » 11.10.2013, 20:57

Назар, со стороны покупателя не понятно, дошел его запрос о покупке до продавца(зарегистрировано в системе) или нет, однозначно что то должно падать в ящик покупателю, номер заказа или какой то регистрационный код сообщения.

Вот примерно так:

Это сообщение создано автоматически, отвечать на него не нужно.
Ваше обращение зарегистрировано под номером 75967
01.10.2013 23:12:02
--
ООО "интернет магазин"  благодарит Вас за обращение.
tutgood
Аспирант
Репутація: 2
Повідомлення: 17
З нами: 5 років

#11 Nazar Tokar » 12.10.2013, 11:28

tutgood, ну а как же вы будете генерировать номер заявки? Она ведь не сохраняется в базе, а только отправляется почтой.

После отправки пользователь видит сообщение "Спасибо, ваша заявка принята". Или что-то похожее. Это дает понять, что заявка принята.

Если так сделать, то в send.php будет уже два письма, настраивать нужно будет больше параметров.
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#12 tutgood » 12.10.2013, 12:39

Назар, генерировать номер счетчиком, ровно так как это делают все сервисы. Завести данные в текстовый файл и плюсовать.

Везде где существует электронная очередь, система дает регистрационный талон,

По поводу обратной связи, в том же самом почтовом клиенте есть возможность включения функция уведомление о доставке и уведомление о прочтении. В синтаксисе mail() разве не возможно настроить такое?

В случае реализации сразу же появляется обратная связь, всем все понятно что адресат существует, он получил сообщение, а адресату понятно что он был услышан.
tutgood
Аспирант
Репутація: 2
Повідомлення: 17
З нами: 5 років

#13 bawan » 21.10.2013, 07:36

Назар, можно ли отправлять смс сразу на несколько номеров? В описании ничего не нашел..
bawan
Аспирант
Репутація: 0
Повідомлення: 11
З нами: 5 років

#14 Nazar Tokar » 21.10.2013, 10:18

bawan, пока не было такой необходимости, нужно немного доработать скрипт. Впрочем, некоторые сервисы поддерживают отправку на несколько номеров по умолчанию. Попробуйте указать в переменной $num несколько номеров телефона через запятую:

Код: Виділити все
$num = "380501112233,79218886622";
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#15 bawan » 23.10.2013, 19:02

Спасибо Назар, на sms-sending.ru через запятую отсылает на 2 номера.

Еще вопрос - если в названии товара есть кавычки ("товар") то в письме и смс приходит название вида \"товар\", эти \ убрать можно?
bawan
Аспирант
Репутація: 0
Повідомлення: 11
З нами: 5 років

#16 Nazar Tokar » 24.10.2013, 00:01

bawan, надо удалять или заменять кавычки. Открыть index.php, после обеих функций:

Код: Виділити все
foreach ($os as $value) {

Добавить:

Код: Виділити все
$value = str_replace("\"", "", $value);
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#17 bawan » 24.10.2013, 07:51

Назар Токарь написав:Открыть index.php..
Назар, а что это за файл, где его искать? В файлах buyme я ни файла такого, ни сочетания "foreach ($os as $value) {" нигде не нашел...
bawan
Аспирант
Репутація: 0
Повідомлення: 11
З нами: 5 років

#18 Nazar Tokar » 24.10.2013, 08:32

bawan, перепутал, файл /buyme/lib/send.php, после

Код: Виділити все
foreach ($options as $value) {

Добавить

Код: Виділити все
$value = str_replace("\"", "", $value);
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

#19 bawan » 24.10.2013, 09:34

Назар, добавил, но ничего не изменилось, всё равно приходит \"товар\", а в смсках еще интереснее, там выглядит так - \&quot;tovar\&quot;
Кэш чистил, если что...
bawan
Аспирант
Репутація: 0
Повідомлення: 11
З нами: 5 років

#20 Nazar Tokar » 24.10.2013, 13:06

bawan,
Код: Виділити все
$value = str_replace('"', '', $value);
Читайте твітер.
Nazar Tokar M
Автор теми, Администратор
Аватар
Звідки: Україна
Репутація: 149
Повідомлення: 2518
Теми: 100
З нами: 5 років 6 місяців

Наст.

Повернутись в Buyme — покупка за один клік

Хто зараз на форумі (базується на активності користувачів за останні 30 хвилин)

Зараз переглядають цей розділ: 2 гостей

cron